Proposta escenogràfica de “Maria Rosa” d’Àngel Guimerà

AUTOR: Roger Benítez Fors

CENTRE: Escola Pia Santa Anna

TUTOR: Josep Maria Codina

TIPOLOGIA: Creatiu

Memòria 1  Memòria 2  Memòria 3  Memòria 4  Memòria 5

Annexos 1   Annexos 2   Annexos 3   Annexos 4   Annexos 5  Annexos 6 Annexos 7   Annexos 8 Annexos 9

MOTIVACIONS:
La meva principal motivació és poder aprofundir en el món dels espais efímers, del figurinisme i del disseny de la il·luminació teatral, ja que en un futur em vull dedicar en això. M’agradaria poder entrar a formar part dels alumnes de l’IT (Institut del Teatre) en la modalitat de l’escenografia. Sempre he fet teatre però poques vegades m’he parat a pensar i a treballar en aquest àmbit, per tant ara ha arribat l’hora d’acostar-s’hi.

HIPÒTESIS:
Les meves principals hipòtesis són:
– Crec que es pot crear una proposta escenogràfica, sense cap tipus de coneixements.
– Poder il·luminar una maqueta, mitjançant l’electrònica a base de díodes, interruptors, resistències, transformadors i motors; i poder crear memòries d’il·luminació, és a dir, poder crear la il·luminació corresponent per algunes escenes.
– Poder crear alguns figurins sense tindre cap tipus de coneixement.

PROCÉS: La manera que he treballa ha estat primer de tot contactant amb professionals. Ja que tampoc sabia quin procediment havia de seguir, i ells em van ajudar, gràcies a les seves xerrades i entrevistes, em van ensenyar el procediment que havia de seguir. Un cop això vaig escollir la obra, perquè tampoc sabia amb quina obra treballar. Llavors el meu treball va ser una bifurcació de dos camins. La part teòrica, que a partir de la biblioteca de l’Institut del Teatre i altres biblioteques de Mataró i Catalunya i amb apunts de professors de l’Institut del teatre que donen aquesta matèria (Història de l’escenografia) he pogut realitzar la part teòrica. I amb la part pràctica, vaig començar amb uns esbossos de com fer la maqueta, llavors un dibuix en 3d, i fent la maqueta. Un cop fet tot això vaig procedir a l’elaboració d’esbossos de l’escenografia, figurins i idees d’il·luminació. Un cop això vaig crear l’escenografia a escala i vaig introduir el LED com a il·luminació.

CONCLUSIONS/RESULTATS:

Un cop acabat aquest treball en podríem treure varies conclusions, tan positives com negatives. Tots els treballs passen per algun inconvenient o alguna dificultat, i el meu no ha estat menys, però tot això, sempre te’n pots sortir.

El meu objectiu en iniciar aquest treball era fer una proposta escenogràfica de l’obra de Maria Rosa, d’Àngel Guimerà. Però a mida que he anat avançant, m’he trobat amb inconvenient, com per exemple que m’ha costat més realitzar els figurins que imaginar-me la il·luminació. Una altre inconvenient, és que jo volia fer la maqueta amb il·luminació, però l’empresa que me’ls havia de portar, m’ha fallat. Llavors he hagut de recorre a fer una mostra del que jo volia fer.

Estic bastant satisfet del treball realitzat, tinc la sort que vaig trair un tema que me motivés molt, això m’ha fet estar actiu i motivat el 100% dia rere dia. M’ha agradat molt fer aquest treball, i gràcies a ell he pogut viure en primera persona el procés de construcció. Tot plegat ha sigut estrany, ja que tota la gent de les diferents disciplines em deia, que anaven tenint moltes reunions amb el director, i jo al fer un cas hipotètic, i no tindre un director que em donés algunes directrius, ha estat tot una mica estrany, no obstant a mi m’ha agradat molt fer aquest treball i n’estic molt content del resultat final.

This entry was posted in 2016, Escola Pia and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.