Voz y voto: una nueva generación

AUTORA: Alberta Carbajo

CENTRE: Escola Meritxell

TUTORA: Roser Gelada

TIPOLOGIA: Descriptiu i de catalogació

ABSTRACT:

La política no sol ser apreciada per molta gent, i menys per la joventut. La falta d’interès envers aquest tema és molt preocupant. Aquest projecte es centra en intentar comprendre per què els joves semblen estar molt interessats en conflictes socials, però no a participar en política. Tot això amb l’objectiu d’esbrinar què podrien fer els partits polítics per a atreure més l’atenció dels joves.

Degut a l’anonimat del vot, la informació de la part teòrica del projecte es va extreure de diaris, enquestes i sondejos. Quant a la segona part, es va fer mitjançant treball de camp. Una enquesta a diferents grups d’edat i diverses entrevistes a partits polítics de Mataró han estat essencials per resoldre les hipòtesis abans esmentades.

Les dades anteriors han demostrat que la principal raó per la qual els joves no estan interessats en política és la manca de conexió amb aquesta. Existeix la percepció que la política només vetlla per la gent gran, i això comporta que els joves sentin una falta de suport. Amb el treball de camp s’ha pogut concloure que alguns dels punts que haurien de considerar els partits polítics per a captar l’atenció dels joves són l’atur, la justícia social i la reforma del sistema educatiu.

Amb tot, els resultats revelen que el vot de la nova generació no s’ha perdut. Molts joves volen participar en política, però no saben per on començar. La joventut ha d’adonar-se que és indispensable en el procés de decisió dins d’aquest país. La seva veu compta tant com les altres i cal que sàpiguen que hi ha persones que sempre estaràn disposades a escoltar-los.

Treball en pdf

Annexos

This entry was posted in 2023, Escola Meritxell and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.