Donar-li el poder que treu la malaltia

AUTORA: Laura Colomé Quilez

CENTRE: escola Meritxell

TUTORA: Roser Just

TIPOLOGIA: explicatiu

memòria escrita en pdf

PUNT DE PARTIDA: Des de un principi jo volia realitzar el meu treball de recerca sobre la psicologia, la medicina i els nens petits. Aleshores, vaig coneixer Pallapupas, una associació de pallassos d’hospital que treballan junts amb l’objectiu de porta riures en els hospitals. Més endavant, vaig coneixer AFANOC, una altra associació que s’encarrega de l’estat d’ànim familiar i del nen. Un cop tenia clar que volia treballar amb aquestes associacions, vaig decidir que el meu tema tractaria sobre la psicologia dels nens malalts de càncer i la funció d’aquestes associacions. La meva pregunta principal sempre ha sigut: Com aquests nens i nenes malats poden seguir endavant amb un somriure i amb una gran força de volunat? Com els hi afecta psicologicament el fet de tenir una malaltia i com ho afronten?

PROCÉS: A part del munt de informació que vaig utilitzar de Pallapupas, AFANOC i de la psicologia de un nen malalt de càncer, vaig tenir l’oportunitat de realitzar dues entrevistes a una pallassa d’hospital de Pallapupas i a una coordinadora de AFANOC. Més endavant, vaig fer un voluntariat amb Pallapupes a la campanya “UN DIA DE NASSOS”. També vaig coneixer la fundarora que va ser la inspiració per finalitazar el treball.

RESULTATS: Un cop vaig acabar, vaig tornar a la meva pregunta principal i vaig arribar a la conclusió que no hi havia una resposta model. Cada persona, nen o nena té la seva manera de ser i la seva manera de reaccionar a davant dels problemes. No hi ha un mètode que et porti a la felicitat o un que et resolgui els problemes, per tant depenen de la teva personalitat i la teva manera de ser, estiguis malalt o no, tindràs els teus propis mecanismes per seguir endavant.

This entry was posted in 2018, Escola Meritxell and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.