Fotoperiodisme: el procés independentista

AUTOR: Esteve Vallmajor Diez de Andino

CENTRE: escoles Freta

TUTOR: Manel Molina

TIPOLOGIA: creatiu

memòria-1memòria-2memòria-3

PUNT DE PARTIDA: La temàtica del treball és el fotoperiodisme com a estudi i coneixement.Ja fos coneixent fotoperiodistes, treballs fotoperiodístics o visitant exposicions. La part pràctica era la creació doncs d’un fotoreportatge que a través d’imatges narrés una situació d’actualitat i interès de caràcter social.

PROCÉS: A través doncs de llibres, arxius i pàgines web vaig fer un recull d’informació sobre el tema per poder saber que era exactament aquesta feina. Un tema interessant dintre el fotoperiodisme, és l’ètica i això em va portar doncs temps d’assimilació i debat ja que ni els propis fotoperiodistes son conscients de quins límits pot sobrepassar un fotoperiodista. Al escollir el tema de la part pràctica i arran dels fets de l’octubre no tenia cap dubte que el procés independentista donaria moltes imatges que fotografiar i contextualitzar tot creant una crònica fotoperiodistica amb un fotoreportatge final. Escollint les fotos, seleccionant la informació i redactant-la vaig fer una feina d’uns 3 mesos seguint al moviment independentista.

RESULTATS: Al ser un treball creatiu i no partir de moltes hipòtesis, el fotoperiodisme m’ha ensenyat moltes coses. La necessitat vital com a ésser visuals de l’existència del fotoperiodisme n’és un molt bon exemple. Quin principi ètic és el més adequat després d’haver llegit i conegut situacions amb les que s’han trobat alguns professionals. Com a resultat doncs la crònica i el fotoreportatge han estat molt ben treballats i sobretot m’han permés conèixer com és la feina d’un fotoperiodista.

This entry was posted in 2018, Freta Mataró and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.