Qüestió de dones

AUTORA: Fanta Diaby Drame  CENTRE: INS Miquel Biada TUTORA: Anna María Bravo TIPOLOGIA: Comparatiu

TREBALL-Fanta Diaby

PUNT DE PARTIDA: Com a noia, sempre m’he fixat en les diferències i similituds de les dones de la meva família(d’origen senegalès) i les dones occidentals d’aquí Catalunya. La meva pregunta és: néixer en un lloc o altre influeix en la personalitat de les persones? Parteixo de dues hipòtesis:
-La depressió és una malaltia acceptada aquí i no a l’Àfrica. Per tant les dones que visquin aquí no acceptaran patir aquesta malaltia tot i que se’ls hi diagnostiqui.
-La depressió és fruit d’aquest estil de vida que portem a Europa i per tant a Senegal no hi ha malalts, en aquest cas les immigrants, quan s’adapten a l’estil de vida europeu , emmalalteixen com qualsevol dona d’aquí.
Decideixo que el meu treball serà fet només per dones.

PROCÉS: Primerament vaig aprofitar un viatge a Senegal per a observar directament com són les dones d’allà i el seu estil de vida. He fet una recerca d’informació en llibres de testimonis i via Internet. Després vaig contactar amb metgesses, mediadores i persones que em van explicar les seves experiències vitals. A més a més he realitzat una sèrie d’entrevistes i enquestes que m’han servit per a filmar un documental i fer moltes valoracions gràcies a les quals he pogut arribar a unes conclusions.

RESULTATS/CONCLUSIONS: He comprovat que el fet de viure en un lloc o altre influeix en la forma de ser d’algú i la seva predisposició a les malalties emocionals. La depressió és una malaltia acceptada aquí i no a l’Àfrica, però això no vol dir que no hi hagi malaltes, sinó que ho viuen diferent. Les dones subsaharianes són víctimes del mateix estrès emocional que les dones catalanes. Totes les dones són iguals, la diferència no és en les emocions o els sentiments, la diferència rau en la forma de manifestar-ho.

This entry was posted in 2015, INS Miquel Biada and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.