L’idil·li entre els joves i les marques

AUTORA: Gisela Guisado Lema  CENTRE: INS Miquel Biada TUTORA: Amparo Restoy Salmerón TIPOLOGIA: Analític

TREBALL-Gisela Guisado

PUNT DE PARTIDA: El que volia demostrar era que els joves de Mataró estan influenciats per les marques de roba, per tant vaig establir els següents objectius: Primer de tot buscar quines són les marques de roba més desitjades pels joves, després saber si veien un logotip d’una marca de roba influencia als joves. I per últim, analitzar la publicitat que realitzen les marques per obtenir més benefici.
Em va ajudar molt a decidir-me un taller portat a terme pel Tecnocampus que es diu Inspira amb el qual vaig tenir l’oportunitat de poder contactar amb una professora experta en temes de producte i marca del Tecnocampus.

PROCÉS: El treball es divideix en dos parts. Primer la part teòrica amb una breu introducció sobre el concepte “marca”, les seves característiques, el seu origen, la seva evolució i el seu paper en l’actualitat, fonamentalment en relació a la roba i per acabar amb l’apartat teòric petits conceptes sobre el comportament del consumidor. La segona part que és la part pràctica, l’he dividit en tres blocs: les enquestes, el “focus group” i un treball de camp. Finalment, una conclusió on demostro si es compleix o no la meva hipòtesi inicial.

RESULTATS/CONCLUSIONS: Els resultats obtinguts al “focus group” m’han sorprès, ja que al veure la marca Zara molts no canviaven la seva decisió perquè els hi agradava més l’altre encara que fos de marca no coneguda. El que més em va cridar l’atenció és el canvi d’opinió del grup dels nois, ja que en assabentar-se de què la camisa escollida era de marca desconeguda, és van decantar per l’altre producte.
Arrel de les enquestes realitzades i del “focus group” he pogut constatar que la marca no és tan important en la decisió de compra dels joves com jo pensava en un principi, al menys, en determinats barris, com el de Cerdanyola, objecte del meu estudi.    

This entry was posted in 2015, INS Miquel Biada and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.