Afectació de la COVID-19 als tribunals catalans

AUTORA: Berta Navarro Català

CENTRE: Freta

TUTORA: Núria Farré

TIPOLOGIA: D’estudi de cas i de memòria històrica

ABSTRACT:

Aquest treball de recerca se centra a examinar l’impacte de la pandèmia de COVID-19 als tribunals de Catalunya. A més, l’anàlisi té com a objectiu aclarir el funcionament dels tribunals abans i després del brot de COVID-19, identificant els canvis i els desafiaments trobats durant aquests períodes.

Així mateix, l’estudi explora les qüestions i les problemàtiques actuals a què s’enfronten els tribunals a Catalunya i el paper de la mediació judicial en aquest context. A través d’un enfocament integral, l’estudi involucra diversos mètodes de recerca com són la recerca d’informació, les enquestes realitzades tant a ciutadans com a professionals del dret, visites a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i als jutjats de Mataró, i una entrevista un jutge.

En resum, els resultats d’aquesta investigació revelen que la crisi de la COVID-19 ha afectat significativament el funcionament i l’estructura del sistema judicial a Catalunya. Les conseqüències de la pandèmia han necessitat respostes efectives dels tribunals per abordar els desafiaments diversos que sorgeixen d’aquesta situació sense precedents. Aquesta investigació contribueix a una millor comprensió de les formes en què els tribunals s’han vist afectats i com s’han hagut d’adaptar per seguir complint el paper crucial d’implementar la justícia a Catalunya.

Treball en pdf

This entry was posted in 2024, Freta Mataró. Bookmark the permalink.

Comments are closed.