Riquesa d’una ciutat romana. Baetulo

AUTORA Meritxell Jiménez Corbacho
CENTRE Escoles Freta Mataró
TUTORA Maria José Valle
TIPOLOGIA Documental

PUNT DE PARTIDA (hipòtesis, interrogants inicials, objectius):

El meu treball té un objectiu concret i determinat, la riquesa que pot aportar una ciutat romana a una ciutat actual. D’aquí el nom del meu treball: “Riquesa d’una ciutat romana, Baetulo”.

PROCÈS (recollida i tractament de les dades):

Em van cridar l’atenció les restes de la ciutat romana de Baetulo. Baetulo era la ciutat romana de l’actual Badalona i es conserven restes en molt bones condicions sota l’actual ciutat de Badalona. N’havia sentit a parlar d’elles però mai les havia vist, i ja que se’m presentava l’ocasió de fer un treball sobre el tema que volgués, vaig decidir fer el meu treball sobre les restes romana de Baetulo. Abans de l’estiu, ja vaig estar cercant informació sobre els encants que amaga aquesta ciutat romana i a més de trobar molta informació sobre ella, també vaig topar-me amb el Museu de Badalona. Per tant, després de tenir clar ja el tema del treball i d’haver fet el primer contacte amb aquesta ciutat, l’única cosa que em faltava per començar a portar endavant el meu treball era fixar el objectius, quina era la finalitat de fer aquest treball.

RESULTATS/CONCLUSIONS:

Desprès d’haver treballat sobre aquest tema, puc afirmar amb les dades obtingudes, que la ciutat romana de Baetulo aporta molt a la ciutat actual de Badalona, tan econòmicament, socialment com culturalment.

This entry was posted in 2013, Freta Mataró and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.