La cara oculta del món de la moda

AUTORA: Mar Domínguez Martínez

CENTRE: INS Alexandre Satorras

TUTORA: Mercè Espiell

TIPOLOGIA: Creatiu

PUNT DE PARTIDA: Des que tinc ús de memòria, la moda ha estat part de mi mateixa. Surto al carrer i observo què porta la gent, analitzant-los amb una sola mirada, mirant què porten, els seus estampats, els colors que combinen, quins accessoris decideixen posar-se, les sabates… No em fan falta més de cinc segons per a fer un volt amb la mirada a una botiga i veure si val la pena entrar a mirar o no. Sempre m’han dit que era una nena molt creativa i amb molta imaginació. Em podies trobar dibuixant o cantant i ballant, jugant a vestir les nines, fent collages sobre la roba de les famoses que sortien en les revistes que comprava la meva mare, creant els meus propis dissenys en plantilles de paper, disfressant-me cada dia amb vestidets de princeses, posant-me polseres i collarets de perles de plàstic, etc. Tots sabien que hi havia alguna cosa en mi desitjant obrir-se camí en aquest món de la moda. Tots els matins, abans de sortir per la porta, em miro en el mirall, amb l’única intenció d’assegurar-me que vaig bé, que tot està en el seu lloc. És igual a on em disposi a anar, sempre m’haig de veure perfecta, sinó, no surto. És per això que vaig voler fer aquest treball sobre la moda, ja que és un tema que sempre ha estat en mi, una cosa que m’agrada i que gaudeixo fent.

PROCÉS DE TREBALL: Aquest treball té com a objectiu indagar sobre l’evolució de la moda. Com la roba va deixar de ser unes simples peces per tapar-nos el cos, i va començar a tenir unes regles a seguir fins a convertir-se en un art. El creixement d’una indústria que mou molts diners i que no tothom pot arribar a l’èxit. Tot el treball que hi ha darrere d’una col·lecció i de la seva corresponent passarel·la, les teories científiques per anar ben vestits, els estils que identifiquen a la gent, tot el procés de creació que de vegades no arribem a veure, els noms més importants de la indústria, etc. Aquest treball és la indagació d’aquelles coses que no tothom se n’adona a l’hora de pensar en la moda però, que sense ella, no seria possible. Amb tota la informació que he anat cercant, com a part pràctica, he fet una revista duent a terme tot el que he après durant aquest treball.

RESULTATS/CONCLUSIONS: Per a la part pràctica d’aquest treball, he decidit elaborar una revista duent a terme tot el que he après buscant la informació per a la part pràctica. Confeccionant les meves pròpies peces i, posteriorment, conjuntant-les amb roba que ja tenia, he fet dues petites col·leccions: “Per dècades” i “Generation Z”. Aquestes, reflecteixen l’apartat del treball Per dècades: dels ‘50 als ‘10 més una petita ampliació dedicada a la generació Z. A més a més, he tractat l’apartat de les supermodels posant per a la càmera amb els meus propis dissenys.

MEMÒRIA en pdf

This entry was posted in 2021, INS Alex. Satorras and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.