Creació producció i llançament d’un single autogestionat.

AUTORA: Mireia Federico Guanyabens

CENTRE: INS Alexandre Satorras

TUTORA: Sílvia Ribera Pont

TIPOLOGIA: creatiu

memòria en pdf

PUNT de PARTIDA: El meu treball de recerca ha estat encarat des d’un terreny molt personal. La meva gran passió sempre ha estat la música, sense ella no seria qui sóc. D’aquesta reflexió personal un dia en va sortir una melodia que es va acabar convertint en cançó. Aquesta al tocar-la em va moure quelcom especial per dins, que no volia que es quedés en una cançó més.
En aquest moment, em pregunto què ha de succeir perquè una creació pròpia esdevingui una peça especial. Vaig plantejar-me com una adolescent podia controlar una producció musical. Així va entrar en joc l’autogestió musical, i vaig tenir clar que volia dur a terme el procés per a transformar una peça en un tema a gran format de manera autogestionada.

PROCÉS del TREBALL: La meva recerca ha estat la creació, la producció i el llançament d’un single de manera autogestionada.
Ha constat d’uns fonaments teòrics on m’he nutrit d’informació per a encarar el treball amb uns coneixements ferms i específics. La part pràctica es va treballar des d’una sola cançó. Classificant el procés en l’estil indie, esperant potenciar la figura del cantautor independent i treure a la llum la importància del capital i els interessos en el món de la indústria musical. El punt clau d’aquest projecte ha estat el control de tots aquests sectors en primera persona, organitzant i formant-ne part de tots ells. D’aquesta manera s’assolia una feina autogestionada a través de la implicació de diferents persones de manera voluntària, fent del meu projecte una realitat.

RESULTATS/CONCLUSIONS: Al finalitzar l’estudi, he obtingut un single produït de manera autogestionada. Aquest ha estat enregistrat en un Home Studio amb l’ajuda de tan sols tres persones. He creat una imatge pròpia d’artista per a dur a terme la promoció de la cançó. També ha estat llançat a les plataformes digitals, Spotify, ITunes, Amazon Music entre d’altres; i se li ha sumat un videoclip com a producte final. L’elaboració de tots aquests ha estat totalment autogestionada gràcies a la implicació personal i voluntària de molta gent. M’he adonat de la complexitat que hi ha darrere una producció musical, i he pogut veure a petita escala, com funciona el món de la indústria musical. En resum, un somni fet realitat.

This entry was posted in 2019, INS Alex. Satorras and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.