La nena africana

AUTOR: Arcadi Martín Morales

CENTRE: Col·legi salesià Sant Antoni de Pàdua

TUTOR: Joan Pedrola i Santamarta

TIPOLOGIA: creatiu

memòria escrita en pdf

PUNT DE PARTIDA: Des de ben petit he tingut clar que el que més m’agrada és explicar històries, sigui a través de l’escriptura, la pintura, la fotografia o el cinema. L’art és una de les eines més potents per fer-ho i és completament compatible amb la meva sensibilitat. D’aquí neix aquest treball de recerca, que uneix una forma d’expressió amb un tema de fons com és la immigració. L’objectiu del treball és mostrar una realitat que passa al nostre voltant, sense cap mena de filtres i a través d’un curtmetratge. La imatge de la immigració que es mostrarà és la d’una nena que ha patit el procés migratori i ha emigrat a Catalunya. Aquest material audiovisual pretén canviar la mirada de les persones que el vegin.

PROCÉS: La clau de l’elaboració d’una bona peça audiovisual és la recerca d’informació sobre el tema que es tractarà. El principal mitjà que he fet servir per documentar-me ha estat l’entrevista a persones pertanyents al sector social (professionals de dol migratori, psicopedagogs, educadors socials, entitats, …) i del sector de la comunicació audiovisual. La consulta de diversos llibres i pàgines web també han estat de gran ajuda.

RESULTATS: Tot i que no s’han acomplert tots els objectius, quant a mostrar una realitat de la immigració el més real possible sense filtre i prioritzant el punt de vista d’un infant o jove, ha estat acomplert. La part teòrica m’ha fet tenir una visió àmplia del que són les migracions i m’ha fet veure d’una altra manera el fet migratori. La metodologia que he utilitzat ha estat efectiva i m’ha ajudat a recollir la informació necessària de primera mà.

This entry was posted in 2018, Col·legi salesià and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.