La influència de la publicitat televisiva a TV3 sobre les persones

AUTORA: Maria Rafanell López

CENTRE: escola Pia Santa Anna

TUTOR: Carlos Guillén Burguillos

TIPOLOGIA: explicatiu

memòria en PDF  

PUNT DE PARTIDA: Sempre m’ha interessat molt la publicitat a la televisió ja que quan la miro em fixo molt en la composició dels anuncis i en què s’anuncia. A banda d’això, em resulta molt interessant estudiar el funcionament de la medició de les audiències televisives i com això repercuteix en els preus de la publicitat en aquest mitjà de comunicació de masses. Penso que, en general, no ens donem compte de la importància que té la publicitat pel funcionament de la televisió i pel reconeixement, sobretot, de les grans empreses. Les hipòtesis són dues: la publicitat televisiva a TV3 té una incidència més gran sobre els consumidors del que pensem i hi ha molta relació entre la franja horària i el posicionament de la publicitat a la televisió.

PROCÉS: Els mètodes que he utilitzat són: recerca bibliogràfica, entrevistes, enquestes i anàlisi de la publicitat a TV3. He consultat llibres, tant de publicitat com de televisió, i vàries fonts d’Internet.A part, he tingut el plaer de contactar amb dues treballadores de TV3, el director d’una productora i professor de Comunicació Audiovisual, la Directora d’Anàlisi Estratègic d’Ogilvy & Mather Publicidad i un Technical Manager de Kantar Media. He realitzat una petita enquesta a la gent del meu entorn, per fer-me una idea general d’alguns aspectes bàsics del meu treball i, un cop recollida la informació, he dut a terme un anàlisi de la publicitat a TV3 durant la setmana abans de Nadal. Amb tot això, he tret les conclusions necessàries per assolir els meus objectius.

RESULTATS: Havent analitzat la publicitat a TV3 durant dues franges horàries concretes, he pogut veure que varia bastant la publicitat que s’hi fa en una i en l’altra perquè es té molt en compte el target al que va destinat cada anunci. He pogut concloure que la publicitat en aquest mitjà té uns preus molt elevats, per tant, només les grans empreses tenen el pressupost necessari per anunciar-se a la televisió. I per últim, he pogut comprendre el procés d’elaboració d’un espot televisiu, un procés molt més complex, extens i car del que em pensava. Darrere de cada anunci que veiem per la televisió, hi ha un munt de persones treballant per fer-ho possible.

This entry was posted in 2017, Escola Pia and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.