Puig i Cadafalch

AUTORA: Mireia Cot Garris

CENTRE: escoles Freta

TUTORA: Golly Rectoret

TIPOLOGIA: explicatiu

memòria en PDF   

PUNT DE PARTIDA: L’objectiu del meu treball ha sigut, a part de fer un homenatge a aquest il·lustre artista pel seu 150è aniversari, demostrar que la seva participació ha sigut molt activa tan a Mataró com a altres zones de la comarca i, malgrat això, no ha rebut el reconeixement merescut. Aquestes són dues grans incògnites a les quals aquest Treball de Recerca pretén donar resposta: Mereix Puig i Cadafalch més atenció de la que ha rebut fins ara? En quina mesura ha contribuït a la meva ciutat, Mataró?

PROCÉS: Un aspecte que m’ha semblat molt enriquidor, culturalment parlant, ha sigut el fet de realitzar les rutes modernistes d’Argentona i Mataró. He anat a l’Arxiu Comarcal per poder veure documents i llibres que són privats, com ara els plànols de la casa d’ Òrrius o els documents oficials que enviava a certs òrgans públics. El dia 24 de novembre vaig assistir a una conferència realitzada per l’Associació d’Amics de Josep Puig i Cadafalch a la sala d’actes de la Fundació Iluro. La conferència va ser titulada “L’arxiu amagat de Puig i Cadafalch”. També vaig realitzar una enquesta a la meva escola per comprovar el grau de coneixement de Puig i Cadafalch.

RESULTATS: He arribat a la conclusió que Josep Puig i Cadafalch no ha rebut en cap moment el reconeixement merescut. Primer, cal tenir en compte la difícil situació que està passant la casa natal del carrer Carreró, que vol ser enderrocada. En segon lloc, basant-me en els resultats de l’enquesta realitzada, podem apreciar que el nom de Josep Puig i Cadafalch sol ser reconegut però resulta difícil relacionar-lo amb els seves obres i amb totes aquelles millores de la nostra ciutat, Mataró, en les quals va contribuir. Finalment, per assegurar-nos d’aquesta falta de reconeixement de Puig i Cadafalch, només cal obrir un llibre d’aquest i veurem que en les primeres pàgines ja queda palesa aquesta necessitat d’oferir-li la valoració merescuda.

This entry was posted in 2017, Freta Mataró and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.