Va, un capítol més… Sols un més?

AUTORA: Natàlia Povill Bonareu

CENTRE: Escola Meritxell

TUTOR: Àngel Seral

TIPOLOGIA: analític

memòria en pdf  annexos i altres

PUNT DE PARTIDA: Les sèries de televisió americanes congreguen a milions d’espectadors, són tema preferent de conversa social, la crítica assegura que són el millor cinema que es fa avui, i que plasmen millor que cap altra narrativa actual l’home del segle XXI. Pretenc investigar, a través dels elements que utilitzen, les raons del seu èxit. Quin paper han tingut les noves tecnologies en la sofisticació a què ha arribat la ficció serial? Qui hi ha al darrere de la qualitat de les seves trames? En quin moment negoci televisiu i productes audiovisuals audaços i atrevits comencen a anar de la mà? Què provoca que passin de ser un entreteniment a un apreciat producte cultural?… Vull respondre totes aquestes qüestions, vull saber per què… ens fascinen.

PROCÉS: Cinc són les perspectives, que emmarquen l’escenari comú de les sèries actuals, des de les quals analitzaré el fenomen: el salt de qualitat, un relat cada cop més sofisticat, la distribució, un espectador actiu i una major ambició temàtica. El fil conductor del document seran les sèries contemporànies de producció nord-americana –un recorregut per disset produccions- per la seva profunditat, abast i riquesa d’execució; dedicant un apartat a la història de les sèries nord-americanes, on també explicaré els motius en l’elecció de les quals formen part d’aquesta recerca. Estructuraré el treball en nou Capítols que anomeno Temporades.

RESULTATS: … amb cada sèrie he establert un vincle molt personal; alguns personatges, trames, escenaris, banda sonora, etc., els associo a algun episodi de la meva vida. I per això em fascinen, perquè s’han endinsat en la meva biografia i m’acompanyen, donant forma i fons al pas del temps, influenciant el meu estil i el meu pensament; perquè són una escola més, una escola on, a més, m’ho passo molt bé… i passar-ho bé també compte.

This entry was posted in 2017, Escola Meritxell and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.