Viure a Dinamarca. Claus de l’estat del benestar danès.

AUTORA: Clara Amenós Bosch

CENTRE: Escola Meritxell

TUTORA: Meritxell Santolaria

TIPOLOGIA: Analític

MEMÒRIA EN PDF

AnnexClaraAmenos

PUNT DE PARTIDA: Volia elaborar un treball tenint en compte les meves aficions. Com que m’interessa l’economia i m’agrada molt viatjar i conèixer el món, em vaig acabar decantant per realitzar l’estudi d’un país per esbrinar si aquest seria un bon destí per mi. Alhora d’escollir el país, vaig triar Dinamarca ja que havia sentit a parlar de les bondats de l’estat del benestar danès i vaig pensar que podia ser interessant de cara al meu futur. Per tant, vaig decidir analitzar tot aquest model per descobrir si es portava a la pràctica el model de benestar danès segons els expatriats catalans a Dinamarca i, en cas que fos així, si era Dinamarca un bon destí de cara al meu futur.

PROCÉS: El treball està estructurat en 3 blocs principals. El primer és una breu introducció sobre els expatriats al món i sobre el fet que els joves actualment marxin a l’estranger per intentar millorar la seva qualitat de vida. El segon bloc, és una introducció al país i el tercer és pròpiament l’estudi de l’estat del benestar danès. El treball continua amb l’anàlisi dels resultats de la part pràctica, és a dir, de les entrevistes que vaig realitzar a expatriats catalans residents a Dinamarca.  Aquestes entrevistes em van permetre contrastar la meva informació teòrica i finalitzar la meva recerca amb unes conclusions i una resposta a la meva hipòtesis inicial.

CONCLUSIONS/RESULTATS:  Amb aquest treball he pogut comprendre per què funciona el model de benestar danès. Per tant, la conclusió del meu treball és que viure i treballar a Dinamarca és sens dubte una molt bona opció i que tant de bo fóssim capaços, entre tots, de replicar els bons aspectes del model de Dinamarca.

This entry was posted in 2016, Escola Meritxell and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.