La simbologia de l’Atlàntida, motiu d’inspiració de la Casa Batlló

AUTORA: Laia Pastor Gerónimo CENTRE: Escoles Freta TUTOR: Jaume Genís Terri TIPOLOGIA: Comparatiu

Treball_La simbologia de l’Atlàntida motiu d’inspiració de la Casa Batlló

PUNT DE PARTIDA: Des de sempre m’ha agradat la poesia i les obres d’Antoni Gaudí i considerava que l’arquitecte havia hagut de llegir algun autor per inspirar-se. L’objectiu del meu treball de recerca era comprovar si realment la Casa Batlló, una obra modernista de l’arquitecte català Antoni Gaudí, tenia relació amb l’obra literària l’Atlàntida de Jacint Verdaguer.

PROCÉS: Per poder dur a terme el treball de recerca va ser necessari una bona documentació abans de començar a redactar. Vaig haver de llegir l’Atlàntida de Jacint Verdaguer i saber que volien dir cada un dels seus versos. Un cop fet això, vaig haver de documentar-me sobre l’estil i les obres d’Antoni Gaudí i començar a desxifrar el significat de molts dels seus elements. Un cop vaig tenir una bona base, va ser el moment de començar a treballar. El treball consta de diversos apartats teòrics i finalment d’un de pràctic. Aquest últim és el que em va permetre establir unes conclusions.

RESULTATS/CONCLUSIONS: Per poder arribar a les conclusions va ser indispensable l’últim punt del projecte, constava de comparar la Casa Batlló amb versos de l’Atlàntida. Mitjançant explicacions vaig haver d’anar establint diferencies i similituds. Finalment, un cop acabat el projecte, puc assegurar que realment la Casa Batlló rep influències de l’obra de Jacint Verdaguer.

This entry was posted in 2014, Freta Mataró and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.